Powered by Smartsupp
Zákaznická podpora:info@muj-diar.cz

Jak vznikl Cestovatelský deník

20201126-1-2_1

Na začátku byl nápad...

Nápad, že si oživíme dovolenou nějakým deníčkem, to byl počátek všeho. Tak začala tvorba našeho prvního Cestovatelského deníku. Měli jsme naplánovanou dovolenou na čtyři dny a podle toho museli přizpůsobit náš deník.

V první fázi se musel vymyslet celkový koncept. Nějaké zkušenosti jsme již měli a tak bylo jasné, že část bude věnována přípravě výletu, část mapám, velká část samotnému cestování a dalším kapitolám. Den po dni jsme pokračovali v dalších nápadech. Bylo nutné vymyslet, kolik stránek bude potřeba na jednotlivé dny a jakou formou budou tyto dny zasazeny do deníku. Důležité je i celý výlet zhodnotit a udělat nějaký závěr. Mozkové závity nám tedy pracovali na plné obrátky, dělali jsme to přece pro nás. A když něco člověk dělá pro sebe, tak to dělá s největším odhodláním a láskou. 

Koncept jsme tedy dali dohromady a začala tvorba grafiky.

 

DSC00970Formát, papír? VINTAGE!

Celkem snadno jsme se shodli, že ideální bude formát A5. Jednak vypadá elegantně a jednak je i praktický. Začal se připravovat grafický koncept, který vycházel z toho, že se jede na hory. A když se jede na hory, tak tam budou hory :-D Deník byl přeci jen navržen celkem univerzálně a minimalisticky. Celý koncept  byl založen na co největší univerzálnosti. Podle nás si chce každý do deníku zaspat  trošku jiné inofrmace a tak jsme nechtěli přiliš určovat konečnou podobu, která bude vždy na Vás. Dalším nesmírně důležitým krokem byl výběr papíru. Nakonec po několikadenním hledání jsme našli tento krásný nažloutlý papír. Úplně nás uchvátil. A tak vnikl název deníku, který je dnes v nabídce. Cestovatelský deník - VINTAGE .

 Jak to vyrobíme?

Tahle z dnešního pohledu už trošku úsměvná otázka byla ale docela důležitá a na místě. Neměli jsme k tomu zhola nic. První deník tedy vznikl úplně na koleni. Doslova jsme si ho vystříhali z papíru. Neměli jsme žádné "řezačky" ani "děrovačky". Vše bylo neuvěřitelné" Tiskli jsme u kamarádů, u rodičů, v kancelářích bouchli dírky a vázali jednotlivé strany. Dnes již máme stroje a jde nám to mnohem lépe. Výsledek je, že už toho víc vyrobíme, než zničíme. Prostě se stále a stále zlepšujeme. ...

...a nebojte, na vavřínech neusneme. 

 

Každý cestovatelský deník má mít mapu

 

 

Vytvořit deník, to znamená mít zážitky napořád uchované

Víme z vlastní zkušnosti, že Vaše zápisky budete mít uchované, budete se k nim moci vracet i když nepůjde elektřina, nebo když budete bez internetu. Prohlížet si je na chatě nebo u Vašich přátel. Má to smysl. Věřte nám :-)

Prostě to máme rádi, zkuste to takéDSC00968

Cestovatelský deník - VINTAGE je tedy první, který vznikl. Z celkového výsledku jsme byli tak nadšeni, že jsme se rozhodli, že zkusíme, jestli se budou líbit i dalším cestovatelům. Nikdo v té době nevěděl, že to bude ten startovací impuls k tomu, že vzniknou další deníky, že je budeme prodávat a že nakonec vznikne celá řada dalších tematických deníků. . Nakonec se menší obava ukázala jako lichá. Pokaždé, když jsme slyšeli chválu, tak nás to nakopávalo vymýšlet další a další. Psát si deník je krásný zážitek. Vědět, že to, co si zapíšete, si budete moci za pár let přečíst, je hřejivý pocit.

Tento e-shop tedy vznikl jen díky Vám, lidem kteří mají rádi vzpomínky.

 

"Psát si deník je krásný zážitek. Vědět, že to, co si zapíšete, si budete moci za pár let přečíst, je hřejivý pocit."

 

Tento produkt naleznete zde: Cestovatelský deník - VINTAGE 

Děkujeme, tým muj-diar.cz